Blog van Jorn

De start van een nieuwe baan in tijden van Corona.

Het verhaal van onze Loyal Jorn! Hij is begonnen bij Loyal Interim, tijdens de corona crisis. Hij is net begonnen bij de Rabobank op de afdeling CDD. Wij zijn benieuwd of het vinden van een baan door deze coronacrisis is belemmerd en hoe zijn nieuwe baan hem tot nu toe bevalt.

Hi Jorn! Allereerst de vraag; hoe was jouw situatie in de zoektocht naar een baan? Was je net afgestudeerd of ben je je baan door deze coronacrisis bijvoorbeeld verloren?

Nee, ik was wel werkende maar ik wilde graag een andere baan. Zo ben ik al gauw bij Loyal terecht gekomen!

En hoe ben je dan bij Loyal terecht gekomen? Kende je ons al?

Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd en daarna direct op zoek gegaan naar een baan. Ik wist toen al vrij zeker dat ik iets binnen CDD wilde doen en dat ik daarvoor moest aankloppen bij een detacheerder. Omdat ik hier zelf weinig vanaf wist heb ik contact opgenomen met een vriend van mij waarvan ik wist dat hij via een detacheerder werkte. Hij gaf aan dat het niet heel veel uitmaakt maar dat het hem opviel dat zijn collega’s die via Loyal werken het goed naar hun zin hebben, dus dat ik jullie zeker even moest contacten.

Heeft corona dit zoekproces voor jou belemmerd?

Absoluut. Eigenlijk zou ik ergens begin april beginnen en ik had ook zin om daar aan de slag te gaan. Ook had ik al afscheid genomen bij mijn oude werk. Ik had ook mijn contract opgezegd waarna ik helaas te horen kreeg dat die klus zou worden uitgesteld met nog geen concrete datum tot per wanneer. Gelukkig mocht ik terugkomen bij mijn oude werk, zodat ik niet helemaal zonder werk zat. Heel erg fijn maar ook gek aangezien ik al alles overgedragen had. Na 2 maanden vertraging kon ik gelukkig alsnog aan de slag met mijn nieuwe baan. Achteraf is alles dus goed afgelopen maar het was toch een gekke situatie.   

Snap ik.. Heel gek! Maar nu ben je uiteindelijk toch bij CDD aan de slag gegaan. Hoe beviel voor jou dit opstart traject tijdens corona?

We hebben nu net 2 weken inwerken op kantoor achter de rug. Dit was wel weer lekker want ik had toch 10 weken thuis gezeten. Vandaag is de laatste dag van mijn inwerkperiode en dus ook de laatste dag dat ik op kantoor ben. Erg fijn dat we op kantoor ingewerkt konden worden, al was het wel een vreemde gewaarwording om maar met 10 man op een afdeling te werken die bedoeld is voor meer dan 50 man. Daarnaast is het ook een enorm gebouw wat nu ook zo goed als leeg is.

‘Het voelde goed dat er geen vertraging zat tussen wat Loyal Interim wist en waar ik van op de hoogte was. Die transparantie was erg fijn.’

Waarin heeft Loyal Interim jou goed geholpen en begeleid bij je nieuwe baan?

Mijn contactpersoon heeft mij super op de hoogte gehouden. Ik had met mijn contactpersoon afgesproken dat zij mij wekelijks op de hoogte zou gaan houden en ook al had zij zelf geen nieuws, heeft ze zich er helemaal netjes aan gehouden. Elke week kreeg ik een telefoontje. Het voelde goed dat er geen vertraging zat tussen wat Loyal interim wist en waar ik van op de hoogte was. Die transparantie was erg fijn. Verder wordt er ook goed meegedacht naar oplossingen voor het contract wat tijdelijk was uitgesteld. Ik heb dat meedenken hierin toch ook als heel positief ervaren. Daarnaast vond ik het ook erg goed om te zien dat Loyal bereid was om een tegemoetkoming te doen terwijl ze dat  niet hadden hoeven doen. Als laatste positieve terugkoppeling wil ook meegeven dat het speciaalbierpakket, om de pijn te verzachten, dat de klus vertraagd was heel erg goed is ontvangen. Het werd al snel na het nieuws bezorgd en het was een flink pakket, dus daar heb ik lekker van genoten!

En nu zit je goed op je plek en blij met je baan?

Ja, eigenlijk wel. Natuurlijk is er nog veel onzekerheid en duidelijkheid. Maar dat ligt meer bij mijn opdracht. Dus ik hoop dat alles gewoon goed gaat en ik heb zin in komende tijd!

Ben jij ook geïnteresseerd om bij Loyal Interim te komen werken? Neem dan vooral contact op door te mailen naar recruitment@loyalinterim.nl of te bellen naar 088 1942 444.

06/22 15:53

Blog van Arianne

Een van onze Loyals - Arianne - vertelt hoe het is om te werken in een virtueel team nu we voorlopig met z'n allen vanuit huis werken.

Lees verder

06/22 15:53

Blog van Zakaria

Een van onze Loyals - Zakaria - vertelt over zijn ervaring met Loyal Inteirm.

Lees verder

06/22 15:53

Blog van Jasper Scholten

Jasper Scholten vertelt over veel gestelde vragen rondom de millenialthemathiek.

Lees verder