Blog

Loyal Zomerlijst 2023

De zomer komt eraan. De tijd om even uit te schakelen en op te laden. Of je nu in en hangmat tussen de palmbomen, voor je tentje op de camping of in een lekker hotel zit. Wij hebben de perfecte lijstjes om ervoor te zorgen dat je niet alleen uitgerust en opgeladen maar ook met nieuwe kennis en inzichten weer aan het werk gaat. We hebben 6 boeken en 3 podcasts die we van harte aanbevelen. De eerste drie boeken zijn romans, lekker om weg te lezen, 3 boeken die je slimmer maken en podcasts om je innerlijke motivatie en inzichten te vergroten.

BOEKEN

De meeste mensen deugen
Dit boek van Rutger Bregman draait al even mee, maar we raden het toch aan om mee te nemen op vakantie. De waardevolle inzichten die je hier uit haalt zijn niet alleen leuk om over na te denken. Je gaat daadwerkelijk anders naar de mensen om je heen kijken.

Ons soort mensen
Deze moderne roman speelt zich in een slaperig dorpje af. Wanneer een investeringsmaatschappij besluit windmolens te plaatsen breekt de spreekwoordelijke hel los in het dorp. Heerlijk modern epistel met realistiche personages.

Pineapple Street
Voor iedereen die net zo baalt van het einde van de Succession serie als wij, lees dit boek. De rijke familie Stockton staat centraal, beter gezegd, de drie kinderen van een rijke vastgoedbaas die worstelen met hun rijkdom. Klinkt goed he?

Money Machine
Een Amerikaanse private equity club neemt een Chinese bank over en maakt hier een doorslaand succes van. Dit boek is voor iedereen die wil weten hoe je betere handel drijft met China en Chinezen. Stiekem zijn we dat allemaal wel een beetje.

Radically Human
Met de opkomst van AI wordt software en technologie opeens een heel stuk menselijker. Dat betekend dat alles wat je dacht te weten over innovatie en strategie overboord moet. Met deze inzichten zorg je dat je helemaal klaar bent voor de AI-revolutie die ons te wachten staat.

Smart Brevity
De kracht van meer zeggen met minder woorden. Dat is wat dit boek vertelt. De mensen achter het nieuwsplatform Axios delen hun waardevolle communicatie inzichten om iedereen op elk medium wat beter te laten communiceren. Dat is in deze tijd wel echt van wezenlijk belang.

PODCASTS:

The Knowledge Project
Mastering the best of what other people have already figured out. Aan de hand van waardevolle interview neemt Shane Parish je mee langs de wetten en regels die anderen mensen allang weten en waar jij nog wat van kan leren. Luister vooral aflevering 131, 67 en 18.

Business Movers
Deze podcast neemt je mee in de wondere wereld van succesvolle bedrijven. Luister mee bij Apple, Nike, Starbuck en Microsoft. Elk seizoen is een deepdive in een bedrijf en hun uitdagingen. Luistert makkelijk weg en na 5 afleveringen heb je weer een seizoen gehad.

Druk: In het hoofd van kampioenen
Samen met 9 grote Nederlande topsporters kijkt sportjournalist Erik Dijkstra naar alle facetten die te maken hebben met de buitenaardse prestaties die deze sporters leveren. Ze kijken vooral eens niet naar het lijf maar juist naar alle andere aspecten die bij hebben gedragen aan hen succes.

zomerlijst 2023

zomerlijst 2023

zomerlijst 2023

Wil jij ook stressvrij groeien in je carrière?

Neem contact met ons op.