Blog

4 tips om mentaal gezond te blijven op het werk

Het is deze week European Mental Health week. Een week waarin op meerdere manieren mentale gezondheid onder de aandacht komt. Op de werkvloer toch een aspect dat vaak over het hoofd gezien wordt. Om je de kans te geven hierbij stil te staan geven we graag de goede voorzet.

Hieronder een lijstje van 5 praktische tips die je meteen toe kunt passen en je mentale gezondheid een boost geven.

  1. WANDELMEETING
    Zeker nu het lekkerder weer wordt is het verstandig om geen hele dagen in de airco van kantoor te blijven en van vergaderkamer naar vergaderkamer te verhuizen. Buitenlucht, zonlicht en beweging zijn essentieel om gezond te blijven. Wandelmeetings zijn een perfect alternatief voor de 1-1 of belafspraken die je hebt gepland. Deze duren al gauw een half uurtje en voor je het weet ben je weer fris op kantoor. Grote kans dat je nog nieuwe inzichten opdoet ook.
  2. NOTITIEBLOK
    Je kent het wel, je zit net geconcentreerd te werken aan die ene taak die je al een tijdje hebt uitgesteld als je iets bedenkt dat je niet moet vergeten. In plaats van dit in je hoofd houden biedt een notitieboekje uitkomst. Elke gedachte die oppopt zonder dat deze direct relevant is schrijf je op zodat je er later, als je die ene taak eindelijk af hebt, op terug kan komen.
  3. INTERNET UIT
    Plan bewust een uur of 2 per dag zonder toegang tot internet. Zonder de afleiding van binnenkomende mails, appjes, of berichten is het een stuk makkelijker om echt werk te verzetten. Dat betekent dus ook dat je mobiele telefoon op vliegtuigmodus staat.
  4. ZEG SOMS NEE
    We zijn geneigd om te snel ja te zeggen. We krijgen een verzoek en denken niet voldoende na over de verdere gevolgen voor onze eigen tijdsplanning wanneer we enthousiast ‘ja’ zeggen. Wen jezelf aan altijd een buffer in te bouwen en bijvoorbeeld aan het eind van de dag pas met een antwoord te komen. Zo gun je jezelf de tijd om er even over na te denken, je prioriteiten af te wegen en neem je niet teveel hooi op je vork.

MENTAL HEALTH WEEK

MENTAL HEALTH WEEK

MENTAL HEALTH WEEK

Wil jij ook krijgen wat je verdient?

Neem contact met ons op.