Explainer

Een hypotheek met de Loyal Methode

Kan gewoon.

Ons 70/30 model is niet nieuw in de markt. Bij het aanvragen van een hypotheek merken we vaak dat banken niet goed weten hoe ze om moeten gaan met het inkomen, doorslaggevend om de hoogte van de hypotheek te bepalen. Met onze hypotheek adviseur hebben we een aantal elementen voor je op een rijtje gezet om meer duidelijkheid te verschaffen over het aanvragen van een hypotheek in onze 70/30 constructie.

De Loyal methode is eigenlijk een hybride variant tussen freelancen en een vast dienstverband in. Je ervaart alle vrijheid van een freelancer met de zekerheid van een vast inkomen en solide pensioensopbouw. Ideaal voor mensen die wel de lusten maar liever niet de administratieve rompslomp van een freelancer willen ervaren. Je ontvangt in ons 70/30 model een vast basissalaris dat aangevuld wordt met een extra vergoeding voor ieder uur dat je bij de opdrachtgever werkt. Je kunt putten uit een groot netwerk van professionals en toonaangevende organisaties om telkens, passend bij jouw ambitie, nieuwe uitdaging te vinden.

Je inkomen bestaat uit een vast maandelijks looncomponent dat wordt aangevuld met een bonus voor de uren die we samen kunnen declareren bij de opdrachtgever. Dat staat dus los van het vaste maandelijkse loon dat je ontvangt en kan dus ook niet meegerekend worden bij het aanvragen van een hypotheek. Banken willen het liefst de hoogte van de hypotheek bepalen op basis van een vast inkomen of een vaste jaarlijkse bonus. Dat is in het geval van ons model afhankelijk van je declarabiliteit. Het is verstandig om de bank te laten zien wat je in totaal per jaar verdiend hebt. Ze noemen dit vaste inkomen het bestendig inkomen.

Mocht je pas net aan de slag zijn in ons model gebruik je de verdiensten tot dat moment, onderbouwd met je eerdere salaris. Het is per bank verschillend hoe ze hiermee omgaan.

Voorbeeld

Vanuit Jelle:
Het is mei en Jelle heeft een huis gezien dat 305.000 euro kost. Jelle werkt al 2 jaar als Loyal bij de Rabobank. Zijn vaste maandelijkse inkomen is bepaald op 3250 euro (inclusief vakantiegeld). De maandelijkse bonus die hij opbouwt is 2.567. Hiervan wordt de helft bewaard voor het einde van het jaar, de andere helft wordt, na aftrek van vaste lasten en pensioen, maandelijks uitgekeerd. Dit is 525. Het totale inkomen vanuit Jelle gezien is hiermee maandelijks 3.775. Jaarlijks verdient Jelle (bij 100% declarabiliteit en een volledige bonusuitkering) 60.757.

Vanuit de bank:
De bank rekent met het bestendig inkomen. Dat wil zeggen het inkomensdeel dat vast staat. Het inkomen van Jelle wordt door de bank bepaald op 3.250. Ze kijken namelijk wel naar de bonussen die al overgemaakt zijn. Kijken naar zijn jaarinkomen over de afgelopen 3 jaar rekent de bank het gehele inkomen mee. Voor het huidige jaar telt de bonusuitkering mee tot de actuele maand van de hypotheek aanvraag.

Een huis kopen is spannend. Zeker als je het voor de eerste keer doet. Onze people managers helpen je graag met de benodigde documenten en kennen ook goede hypotheekadviseurs, bekend met het model. Je staat er zeker niet alleen voor.

werk/leven

werk/leven

werk/leven

Wil jij ook krijgen wat je verdient?

Ons 70/30 model geeft de vrijheid om een eigen huis te kopen. Wil jij dat ook?
Neem dan hier contact met ons op.