Explainer

Hoe zit het met declarabiliteit

Loyals hebben veel te maken met declarabiliteit. De heilige graal van de detachering. Als jij meer uren werkt voor je opdrachtgever, brengen we meer uren in rekening. Daarom is het verantwoorden van uren zo belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er aan de klant, bij de Loyal en aan onze zijde geen verwarring ontstaat.

Declarabilieit
Op basis van je contract is bepaald hoeveel uren je in de week werkt bij de opdrachtgever. Als je in een week precies het aantal uren werkt dat je in het contract hebt afgesproken spreken we van 100% declarabiliteit. Elk uur dat je meer of minder werkt bij de opdrachtgever heeft invloed op je declarabilieit. Het aantal door jou gewerkte uren factureren wij direct aan de opdrachtgevers. Deze uren log je in ons systeem. Het kan voor komen dat je dit niet alleen in ons systeem maar ook in het systeem van de opdrachtgever moet schrijven, dit is niet altijd leuk, maar essentieel om een goede afrekening te kunnen waarborgen.

Verlof & Verzuim
We snappen dat er vaste vrije dagen en vakantiedagen zijn, deze tellen dus ook niet mee voor je declarabiliteit. Wanneer de uren goed gelogd zijn en wij de juiste uren in rekening kunnen brengen weten we zeker dat jij als Loyal krijgt wat je verdient. Jij kent je uurtarief en weet welk deel gegarandeerd voor jou is. Mocht je onverhoopt ziek zijn betekent dit dat je declarabiliteit in procenten omlaag zal gaan. Je eerste ziektedag is een wachtdag, de tweede krijg je van Loyal Interim en pas daarna gaat het ten koste van je declarabiliteit. Een week ziek zijn scheelt slechts 2%, afhankelijk van je contract.

Bonus
In ons rekenmodel krijg je een vast basissalaris en een opdrachttoeslag. Dit is het verschil tussen wat er overblijft als we alle vaste lasten hebben afgedragen (pensioen, sociale lasten, etc.) en je basissalaris hebben uitgekeerd om de volledige 70% voor jou te garanderen. Van het gedeelte dat er overblijft maken we zoveel mogelijk direct over met je maandelijkse salaris. Een reservering houden we in als buffer en wordt bij 100% declarabiliteit verrekend met je 13e maand, alles wat er over blijft keren we natuurlijk ook uit. Wanneer je door omstandigheden niet in de gelegenheid bent geweest om 100% declarabiliteit te schrijven, verrekenen dit ook. Dan ontvang je dus 98% of 93% afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is niet dat we daarin geld achterhouden, we hebben simpelweg samen minder uren kunnen schrijven dan vooraf afgesproken.

Declarabiliteit en het schrijven van uren is een blijvertje. We doen er alles aan om dit makkelijk, open en eerlijk te maken.
Wil je weten wat het model voor jou kan betekenen? Klik dan hier, laat je gegevens achter en we gaan er samen naar kijken.

Declarabiliteit

Declarabiliteit

Declarabiliteit

Wil jij ook krijgen wat je verdient?

Benieuwd wat je in het 70/30 overhoudt?
Neem dan hier contact met ons op.