Blog van Jasper Scholten

Verschillende inzichten en oplossingen rondom de millenialthemathiek.

Jasper Scholten is een millennial expert en veelgevraagd spreker en trainer. Hij maakt zich hard om oplossingen te vinden en te delen rondom de millennialthematiek (o.a. hoge stress, burn-out- & ‘is dit alles?’ cijfers). Ook heeft hij zijn verschillende inzichten en oplossingen opgeschreven in zijn boek “Het Millennial mysterie”.

Wij zijn ontzettend geïnteresseerd in de behoeften van millennials en willen daar zo goed mogelijk op inspelen. Daarom namen we contact op met Jasper om hem wat vragen te stellen!

Ontwikkelingsbehoeften millennials

Zo waren wij allereerst ontzettend benieuwd naar wat de specifieke ontwikkelingsbehoeften van millennials zijn, in hun baan. Jasper vertelde dat millennials een sterke ontwikkelingsbehoefte hebben. Bijna 70% van de 4000 ondervraagde millennials in Het Millennial Onderzoek 2018 geven aan persoonlijke ontwikkeling het belangrijkste te vinden t.o.v. professionele ontwikkeling (22%). Denk daarbij aan vragen als ‘wat zijn mijn talenten?’, ‘waar krijg ik energie van?’, ‘hoe kan ik beter met stress omgaan?’, ‘wat is zingeving voor mij?’ en ‘wat zijn doelen in het leven?’.

Belangrijke factoren in werk

Naast deze ontwikkelingsbehoeften die millennials hebben, welke factoren vinden zij dan ook belangrijk in hun werk zelf? Het antwoord hierop kwam uit meerdere millennial onderzoeken. Daar kwam naar voren dat betekenisvol werk, autonomie, ontwikkeling voor de meeste millennials het belangrijkst in hun werk zijn. De gemene deler hierin is dat ze zelfsturing en richting willen geven aan hun werk (denk aan tijden, soort werk en manier van werken) op een manier die bij hen past. Hoe beter deze match, hoe gedrevener, loyaler en productiever ze zijn.

Begeleiding millennials

Een aanpak die voor veel millennials werkt is dat zij ondersteund worden in hun werk. Dit vraagt een coachende in plaats van een sturende aanpak. Waar leidinggevende in zulke gevallen goed aan doen is om brede kaders en doelstellingen vooraf te identificeren en ze verder vrijlaten in de uitvoering (autonomie). Tussentijds kan er worden stil gestaan bij wat werkt, wat niet heeft gewerkt en wat ze hebben geleerd. Het meest motiverend is om feedforward in plaats van feedback te geven, omdat het positiever en oplossingsgerichter is. Wat daarnaast ook is opgevallen in de onderzoeken van Jasper is dat een persoonlijke en gelijkwaardige communicatie enorm helpt bij het motiveren en samenwerken met deze groep.

Arbeidsvoorwaarden millennials

Aan welke arbeidsvoorwaarden hechten millennials veel waarde? Het blijkt dat (primaire) arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn, maar niet zo belangrijk als betekenisvol werk, ontwikkeling en werksfeer. Om dit kracht bij te zetten kun je als werkgever je secundaire arbeidsvoorwaarden insteken op deze behoeften. Denk hierbij aan een persoonlijk ontwikkelingsbudget, faciliteer teamuitjes en zorg voor een goede aankleding op kantoor. Daarnaast werken teambonussen vaak ook beter dan individuele prestatiebonussen. Als laatste werkt transparantie over arbeidsvoorwaarden vaak ook heel goed bij deze groep, dit zorgt voor begrip en acceptatie, helemaal als je millennials ook nog meeneemt in deze besluitvorming.

Loyal Interim en millennials

Wij, Loyal Interim, zetten ons in om de beste werkgever te zijn voor jou, de millennial. Zo hebben wij verschillende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, veel secundaire arbeidsvoorwaarden, bieden we persoonlijke begeleiding en staan we altijd klaar jou te helpen bij keuzes betreft leaseauto’s of hypotheek aanvragen. Wil jij meer weten over onze werkwijze, en wat wij voor jou kunnen bieden? Neem dan contact op!

Je kunt ons telefonisch bereiken via 088 1942 444 of mailen naar recruitment@loyalinterim.nl!

05/20 15:12

Blog van Vivian

Onze Recruitment Coördinator vertelt over haarzelf en haar werkzaamheden bij Loyal Interim.

Lees verder

05/20 15:12

Blog van Niek Minkels

Oud-collega Niek Minkels vertelt over de toegevoegde waarde van een bijbaan als werkstudent bij Loyal Interim.

Lees verder

05/20 15:12

Blog van Evelien

Een van onze Loyals - Evelien - vertelt over het persoonlijke contact dat ze ervaart bij Loyal Interim.

Lees verder