Bart den Hartog: ‘Je krijgt waar je recht op hebt’

Bijgewerkt: 8 feb 2019

Bart den Hartog werkt sinds 1 januari 2017 voor Loyal Interim. Hij is gedetacheerd bij Rabobank, als financieel expert op het programma rentederivaten.

'Bij Loyal Interim profiteer ik van meer persoonlijke aandacht en flexibiliteit.'

Kleinschalig en flexibel

‘Ik werk sinds maart 2016 voor Rabobank. In eerste instantie was ik gedetacheerd via Yacht. Toen ik hoorde van het model van Loyal Interim, was ik erg onder de indruk. Dus vroeg ik Rabobank of ik mocht overstappen van werkgever, maar wel op het programma mocht blijven. Gelukkig mocht dat. Bij Loyal Interim profiteer ik van meer persoonlijke aandacht en flexibiliteit dan bij mijn vorige werkgever. Ze denken écht met je mee. Met opleidingen, maar ook met zaken die niet direct met werk te maken hebben. Zo heb ik mede dankzij Loyal Interim een hypotheek kunnen afsluiten.'

'Op termijn zou ik graag op zzp-basis verder gaan, die mogelijkheid biedt Loyal Interim ook.'

Verantwoordelijkheid en keuzevrijheid

‘Ik vind het belangrijk om loyaal te blijven aan de opdracht waaraan ik werk. Als ik ergens aan begin, wil ik het afronden. Gelukkig krijg ik in mijn functie veel verantwoordelijkheid, vooral ook omdat ik er al wat langer zit. Die loyaliteit wordt daarmee beloond. Op termijn zou ik graag op zzp-basis verder gaan, die mogelijkheid biedt Loyal Interim ook. Daarover denken ze zelfs nu al mee. En ik ga binnenkort starten met een opleiding. Toen ik aangaf dat ik dat wilde, regelde Loyal Interim het. De kosten verrekenen ze met mijn salaris. Zo heb ik er geen omkijken naar. Ik vind het ideaal dat ik daarin keuzes kan maken. Sommige mensen doen graag een opleiding, andere hebben er niets mee. Je krijgt waar je recht op hebt, en kan zelf kijken wat je ermee doet.’

'Eigenlijk is het best vreemd dat er bij andere detacheerders zo geheimzinnig over de verdeling van het uurtarief wordt gedaan.'

Frustratie en feedback

‘Ik vind het fijn dat Loyal Interim open is over de verdeling van het uurtarief. Het voorkomt scheve gezichten bij werknemers. Regelmatig zie ik frustratie bij collega’s die ook gedetacheerd zijn, maar níet bij mensen van Loyal Interim. Eigenlijk is het best vreemd dat er bij andere detacheerders zo geheimzinnig over de verdeling van het uurtarief wordt gedaan. Ik zou Loyal Interim dan ook zeker aanraden aan anderen. Mede omdat je ook feedback kan geven. Als je ideeën hebt om de organisatie te verbeteren, dan zijn die welkom. Hoe meer feedback, hoe beter. Zelf ben ik heel tevreden over hoe Loyal Interim momenteel is. Ik heb daarom nog geen verbeterpunten genoemd. Maar als ik ze heb, laat ik het niet na ze aan te geven.’