Eva Klijn: 'Een dag bij Loyal Interim is heel divers en alle dagen zijn eigenlijk anders opgevuld. '

Bijgewerkt: 18 jun 2019


Eva Klijn is één van onze parttime recruiters, ze is 19 jaar en zit momenteel in haar tweede jaar van de bachelor Personeelswetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Naast haar studie is ze sinds januari ook met plezier werkzaam als recruiter bij Loyal Interim.Hoe ben je bij Loyal Interim terecht gekomen?

‘ In mijn tweede jaar van mijn studie kreeg ik werkcolleges van een vak genaamd Strategic Human Resources Management. Ik kreeg deze werkcolleges van een HR master studente die werkzaam was bij Loyal Interim. Bij een van de eerste colleges gaf zij aan dat Loyal Interim op zoek was naar studenten die naast hun studie ook een wat serieuzere bijbaan wilden. Zodoende heb ik mijn CV en motivatie gestuurd en ben ik eigenlijk vrij snel aan de slag gegaan bij Loyal Interim.’


Hoe ziet een dag van jou er uit?

‘Een dag bij Loyal Interim is heel divers en alle dagen zijn eigenlijk anders opgevuld. Om 08:45 beginnen wij met een dagstart met al het personeel dat die ochtend werkzaam is, zowel coördinatie, als backoffice medewerkers als recruiters. Hierin wordt de dag van gisteren besproken, wordt er gefocust op vandaag, maar ook wordt de vraag gesteld hoe iedereen zich voelt. Daarnaast is er een beetje ruimte om gezellige dingen te bespreken. Daarna gaat iedereen achter zijn of haar computer zitten. Als recruiter begin ik eerst met mijn mail bij te werken, om te kijken of een kandidaat mij nog gemaild heeft. Daarna schrijf ik in mijn boekje op op welke tijden ik die dag belafspraken heb met kandidaten. Ook check ik nog even welke vacatures er openstaan en daarna ga ik aan de slag via LinkedIn! Het kan zo zijn dat ik sommige dagen zoveel belafspraken heb staan dat ik bijna niet aan recruiten zelf toe kom, maar dit is juist fijn om de afwisseling te bewaren. Tussendoor wordt er ook een beetje gekletst en helpt iedereen elkaar wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn. Ik vind hierdoor de sfeer op kantoor heel gezellig!’

‘Een dag bij Loyal Interim is heel divers en alle dagen zijn eigenlijk anders opgevuld. '

Hoeveel uur werk je ongeveer?

‘Ik werk ongeveer 1 dag per week op kantoor in Den Bosch, dus 8 uur. Soms is dit meer, maar meestal 1 dag. Daarnaast bel ik soms ook vanaf thuis of vanaf de universiteit en recruit ik soms ook vanuit huis wanneer er veel aanvragen zijn. Het verscheelt dus per week, maar ongeveer wel 9-15 uur denk ik.’


Zie je een link tussen je studie en de praktijk?

‘Mijn werk is heel leuk omdat ik nu ook daadwerkelijk bezig ben met dingen die ik tot nu toe heb geleerd op de universiteit. Vakken zoals 'managing social capital' waarbij je kijkt wat je kan bereiken met je netwerk en hoe belangrijk dit is zie ik zeker terug in dit werk. Enerzijds je netwerk om opdrachten binnen te halen en anderzijds je netwerk om aan een geschikte kandidaat te komen. Daarnaast leer ik hier ook praktische HR dingen die ik in mijn studie niet leer. Hierdoor kan ik dingen op mijn studie ook beter inschatten. Het is dus fijn dat Loyal Interim en mijn studie elkaar echt aanvullen.’

'Zo heb ik wel het idee dat binnen het bedrijf meegedacht wordt met je toekomst binnen Loyal Interim.’

Wat zijn je toekomstplannen?

‘Mijn toekomstplannen beginnen met het afronden van mijn bachelor. Het plan is nu om hierna arbeidsrecht & onderneming te gaan studeren als master, omdat ik merk dat het 'harde' economische en juridische deel van HR mij toch meer aanspreekt dan het psychologische deel. Wat ik daarna precies wil worden? Geen idee. Iets als bedrijfsjurist ofzo spreekt me nu wel aan, maar dat is nog zo ver weg. Ik vind het ook wel leuk dat hier binnen Loyal Interim vaak naar gevraagd wordt. Toen ik vertelde dat ik deze master wilde gaan doen, werd er gezegd dat ze tegen die tijd wellicht een legal medewerker of bedrijfsjurist nodig hebben. Zo heb ik wel het idee dat binnen het bedrijf meegedacht wordt met je toekomst binnen Loyal Interim.’


Wat vind je het leukste bij Loyal?

‘Het leukste aan Loyal Interim vind ik toch wel de werkomgeving en mijn collega's. Het zijn vrijwel allemaal jonge mensen, wat heel gezellig is op de werkvloer en af en toe ook buiten de werkvloer bij een etentje of een feestje. Ook het feit dat wij vrij veel verantwoordelijkheden krijgen vind ik heel leuk en uitdagend. Hierdoor hangt er altijd een positieve sfeer op kantoor en ga ik met veel plezier naar mijn werk! Soms, in drukke tentamen periodes, vind ik het wel lastig om alles te combineren, maar ik denk dat ik hier persoonlijk ook veel van leer.’