Een dag in het leven van een junior CDD analist

Steeds meer young professionals willen een start maken in de ambitieuze en dynamisch wereld van Customer Due Diligence. Toch weten maar weinig mensen wat de dagelijkse werkzaamheden van een CDD analist precies inhouden. Heb jij interesse in een carrière in CDD? Hessel, een Loyal die als trainee gestart is bij Loyal Interim en nu actief is als CDD analist, neemt je mee in een dag in zijn leven.

Meet de CDD analist: Hessel is sinds januari 2022 werkzaam in het veld. De bedrijfskunde alumnus startte die maand via Loyal Interim bij zijn opdrachtgever, een grote partij die controleert op financiële criminaliteit via creditcard transacties. In diezelfde maand volgde hij het Loyal Interim CDD traineeship, om zijn CDD skills en kennis te kickstarten. Nu, met bijna een halfjaar ervaring, neemt hij je graag mee in zijn dagelijkse leven als Customer Due Diligence analist.

Dag in het leven van junior CDD analist Hessel

6:45 – Tijd om op te staan. Redelijk vroeg, want ik moet de trein pakken vanuit mijn huis in Den Haag naar kantoor in Amsterdam. Al maakt het eigenlijk niet uit hoe laat ik begin. Zo lang ik 8 uur op een dag maak, is het goed.

9:00 – Ik kom aan op kantoor en de werkdag start. Bij mijn opdrachtgever is de dag in tweeën verdeeld: vóór de lunch heb ik tijd om een nieuwe klant op te pakken. Ik begin met het schrijven van de review, voor zover dat mogelijk is uit de analyse die ik met onze systemen kan uitvoeren.

Als ik op een moment documentatie mis of vragen heb over bepaalde transacties, neem ik contact op met de klant. Wanneer ik hen telefonisch heb gesproken, mail ik ze nog even welke documentatie precies nodig is en op welke termijn.

12:30 – De ochtend zit erop en ik ga lunchen. We hebben een half uur lunchpauze, waarin we vaak met een vast groepje collega’s gaan lunchen. Je kunt hier eten halen in de kantine of zelf meenemen.

13:00 – Ik start met mijn tweede soort werkzaamheden. ‘s Middags pak ik namelijk een klant op waar ik 1-2 weken geleden mee ben gestart. Daar heb ik ondertussen de benodigde documentatie van heb gekregen, dus die kan ik mooi afronden. Dat gebeurt door een beoordeling aan de klant te geven: laag, midden, hoog of onacceptabel. De meeste beoordelingen zijn neutraal, want 9 van de 10 klanten houden zich gewoon netjes aan de wet- en regelgeving.

17:30 – De werkdag is afgelopen. Ik kan in de trein terug naar Den Haag. Vaak ben ik rond half of kwart voor 7 thuis, maar dat blijft altijd afhankelijk van de NS…

19:00 – Tijd om te eten. Als ik geluk heb, heeft mijn huisgenoot al gekookt en eten we samen. Anders haal ik nog even boodschappen en kook ik zelf.

20:00 – Sporten! Of dat probeer ik – als ik een lange of drukke dag gehad heb, wordt het ook wel eens gewoon bankhangen.

Zo ziet een dag in het leven van een junior CDD analist eruit. Past een carrière in het bestrijden van financiële criminaliteit bij jou? Solliciteer dan direct voor een plek in het volgende CDD traineeship en ga snel aan de slag bij een van onze opdrachtgevers.

Met speciale dank aan Hessel Adrichem

06/27 10:00

5 belangrijke competenties van een goede CDD analist

In het bestrijden van financiële criminaliteit spelen CDD analisten een centrale rol binnen financiële en FinTech bedrijven. Het is een vakgebied vol ambitie, innovatie en kansen. Ben je benieuwd of een carrière in Customer Due Diligence bij jou past of wil je je vaardigheden verbeteren? Wij zetten de 5 belangrijkste competenties van een goede CDD […]

Meer info

06/25 12:00

8 redenen om CDD analist te worden

Je ziet ze ongetwijfeld steeds vaker voorbij komen: Customer Due Diligence en de analisten die werkzaam zijn in het veld om financiële criminaliteit te bestrijden. Als je twijfelt of een carrière in het fast-paced, uitdagende en interessante vakgebied iets voor jou is, lees dan verder. In dit artikel geven we je 8 redenen om CDD […]

Meer info

06/24 12:00

3 CDD analisten vertellen je over hun traineeship ervaring

Een CDD traineeship helpt je om sterk te starten in het dynamische, snel ontwikkelende vakgebied. Ervaren trainers leren je in sneltreinvaart de skills en kennis die je nodig hebt binnen Customer Due Diligence. Benieuwd hoe het is om een CDD traineeship te volgen? Hessel, Jesse en Meissa zijn 3 junior analisten die onlangs hun traineeship […]

Meer info