Blog van Arianne

Interim professional aan het woord: Werken in een virtueel team

Hi! Mijn naam is Arianne van Beek.

Sinds oktober 2019 werk ik via Loyal Interim bij de Rabobank als CDD-analist. Eerst bij de Rabobank in Enschede en per 1 september is Groningen mijn uitvalbasis. CDD werd eerst regionaal aangestuurd, dit is per 1 september veranderd naar een centrale aansturing.

Mijn collega’s in Groningen heb ik nog niet fysiek ontmoet. Door de coronacrisis werk ik sinds maart vanuit huis. Voor de coronacrisis werkte ik weleens een dagje thuis, maar volledig thuiswerken is toch wel andere koek. Ik heb daar echt mijn ritme in moeten vinden. De werklaptop staat altijd binnen handbereik. ’s Avonds even snel de mail checken of nog even een review afronden was één van mijn valkuilen. Ook pauze inplannen was niet mijn sterkste kant. Alleen lunchen is immers saai en een rondje wandelen met collega’s zat er ook niet in. Dat laatste is inmiddels geen issue meer. Sinds juli hebben wij een leuke Duitse Herder pup die graag mee gaat wandelen. Voor het opvoeden van een pup is het thuiswerken natuurlijk wel erg handig. Alhoewel hij soms ook wel een enorme draak kan zijn (onder andere met het in de tenen bijten tijdens het werken).

“De werklaptop staat altijd binnen handbereik. Even snel ’s avonds de mail checken of nog even een review afronden was één van mijn valkuilen.”

Zoals eerder benoemd ben ik per 1 september overgeplaatst naar standplaats Groningen. Daar kwam ik terecht in een totaal nieuw team. Ik ben maar één keer op kantoor geweest in Groningen. Dit was noodzakelijk voor het omzetten van mijn autorisaties op mijn smartcard. De kennismaking met het nieuwe team verliep via Microsoft Teams. Om elkaar beter te leren kennen speelde elk team een babbelbingo. Een virtuele kennismaking is toch even spannend. “Met wie kom ik in het team? Pas ik wel in het team? Hoe is de teamlead?” zijn zomaar een paar vragen die door mijn hoofd schoten. Gelukkig ben ik terecht gekomen in een superleuk team. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in!

Het samenwerken gaat prima. We hebben dagelijks drie momenten ingepland dat we elkaar even virtueel zien en spreken. Tijdens deze momenten bespreken we hoe het gaat en of iemand nog ergens tegen aanloopt. We kunnen op zulke momenten met elkaar sparren en van elkaar leren. Ik ervaar dat als zeer prettig. Geen enkele vraag is gek. Iedereen in het team is behulpzaam en denkt graag mee over een oplossing. Daarnaast is er ook ruimte voor een informeel onderwerp, waardoor het gelukkig niet altijd over het werk en de werkzaamheden gaat. Zo hebben wij in het team “mopje van de dag” geïntroduceerd. Buiten de calls is het uiteraard ook mogelijk om collega’s te benaderen met een vraag. Natuurlijk moeten we nog even levelen met elkaar en een flow vinden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goedkomt!

Wij wensen Arianne heel veel succes op haar nieuwe uitvalbasis bij Rabobank Groningen!


Ben jij ook geïnteresseerd om bij Loyal Interim te komen werken? Neem dan vooral contact op door te mailen naar recruitment@loyalinterim.nl of te bellen naar 088 1942 444!

10/08 15:57

Blog van Jorn

Een van onze Loyals - Jorn - vertelt over zijn ervaring met het starten van een nieuwe baan in tijden van Corona.

Lees verder

10/08 15:57

Blog van Evelien

Een van onze Loyals - Evelien - vertelt over het persoonlijke contact dat ze ervaart bij Loyal Interim.

Lees verder

10/08 15:57

Blog van Eric Joha

Wij spraken Eric Joha over 'agile werken', een manier van denken, werken en organiseren.

Lees verder