Blog van Simon Suesan

Afgestudeerd; en nu?! 
Simon Suesan spreekt over zijn ervaringen en zijn ondernemerschap!  

Hi! Ik ben Simon Suesan (33), woonachtig in Den Haag. In het verleden heb ik bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam, gevolgd door een Master Supply Chain Management en vervolgens een Master HRM. Dit is een mooie combinatie van rekenen/puzzelen met daarbij toch de menselijke kant. Het is dan ook niet gek dat ik nu in de recruitmentbranche werkzaam ben. Na 7 jaar ervaring opgedaan te hebben in deze branche leek het me toch gaaf om mijn eigenwijze manier van werken toe te passen: in april 2018 heb ik Jij&Simon opgericht. Ik geloof in zaakwaarnemerschap voor professionals (net zoals voetballers en acteurs hebben). Aldus praat ik met ervaren professionals over wie ze zijn als mens en professional en wat ze zouden willen in hun carrière. Mocht er vervolgens een kans voorbijkomen die hieraan voldoet dan bemiddel ik hierin. Voornamelijk binnen commerciële, sales en recruitment functies.  

Mede door de huidige bijzondere situatie en het afnemen van vacatures ga je stilstaan bij dingen waar je normaliter geen tijd voor hebt. Nou ja, geen tijd voor wilt vrijmaken. Persoonlijk stond ik stil bij dingen die ik echt leuk vind aan mijn werk, namelijk advisering en mensen laten nadenken over zichzelf. Tevens zijn veel kennissen van me recent afgestudeerd en vroegen ze mij om hulp met solliciteren. Ik ben gesprekken met hen aangegaan en ‘schrok’ van de ietwat naïeve en bekrompen gedachten die deze starters nog steeds hebben (ik was hier ook schuldig aan destijds). Begrijpbare gedachten, dat wel zeker, echter te beperkt als je het mij vraagt.  

In 2012 studeerde ik af en kwam ik zelf in een onzekere fase terecht. Het ‘schoolse leven’ was vrij duidelijk betreft hetgeen je moest doen om ‘succesvol’ te zijn;  

  • Basisschool: al je groepen doorlopen en je kan naar de middelbare school (Mavo, Havo, Vwo, Gymnasium);  
  • Middelbare school: al je klassen doorlopen en je kan studeren (Hbo/ Wo);  
  • Studeren: zodra je al je vakken haalt en je scriptie schrijft (BSc/ (dubbele) MSc) ben je klaar.  

‘’Na het afstuderen val je in een zwart gat, je hebt geen ‘houvast’ meer’’  

Maar als je afstudeert heb je geen ‘houvast’ meer. Ik was niet meer het stoere mannetje met een (in mijn ogen) goed CV: BSc, dubbele Master, bijbanen, nevenactiviteiten en lid van een studentenvereniging. Integendeel, na het afstuderen eerder een onzekere starter met iets te grote mond die geen flauw idee had hoe het bedrijfsleven/ solliciteren echt werkt. En dit niet durfde toe te geven. Want jezelf kwetsbaar opstellen en hulp durven vragen ‘hoort’ niet bij een dergelijke attitude. If I only knew what I know now.  

Na afstuderen heb je dus eigenlijk geen ‘graadmeter’ meer om succesvol te zijn, geen uitgestippeld pad of duidelijk doel meer voor ogen. Je moet nu volledig zelf je keuzes gaan bepalen met betrekking tot baan, bedrijf, branche, etc. Dat kan vrij beangstigend zijn (ik spreek uit ervaring). Zeker gezien je niet zeker weet wie je zelf bent, waar je nou echt goed in bent, wat je precies wilt doen en al helemaal niet waar te vinden wat je zoekt. En op zoek gaan naar iets dat je niet weet hoe het er uit ziet én niet weet hoe je moet zoeken: prettige wedstrijd! En dan nog de (zelfgecreëerde) druk van je omgeving, de buitenwereld. Zij hebben enorm hoge verwachtingen van je, denk je tenminste…  

‘’En op zoek gaan naar iets dat je niet weet hoe het er uit ziet én niet weet hoe je moet zoeken: prettige wedstrijd!’’  

Daarbij hebben de meeste afstudeerders 1-2 opties in gedachte, welke vaak ook weer zijn gevormd door de omgeving en dus niet altijd even grondig onderbouwd. En wanneer die opties wegvallen (afwijzing is nooit leuk) ben je al helemaal lost…. Wat dan? Is je plan van aanpak wel de juiste geweest?  

Afgelopen tijd heb ik veel mensen gesproken die deze fase naderen om vooral gedachten te begrijpen en hiervan te leren. Ik merk dat zij nog steeds dezelfde gedragingen hebben welke ik ook had. Hier klopt dus iets niet. Nou blijkt er een groot ‘information gap’ te zijn tussen starters en het bedrijfsleven. De meeste starters gaan op zoek naar een traineeship, het liefst bij een bekende Corporate, Multinational of Overheidsinstantie. De keuze voor een traineeship is begrijpelijk: je zal deelnemen aan een 1-3 jarig plan waar je veel leert, jezelf ontwikkelt, diverse afdelingen/bedrijven ziet. Dat is fijn, je hoeft niet zelf te beslissen wat je gaat doen en je toekomst is weer voor een aantal jaar vastgelegd, net als tijdens je ‘schoolse leven’. De wens om bij een bekende naam te werken is ook begrijpelijk: deze bedrijven profileren zich continu, je denkt hen daardoor te kennen, je omgeving zal die namen ook kennen, waardoor het je een veilig gevoel geeft.  

Echter, kleinere bedrijven kunnen ook waanzinnig gaaf zijn! Hier zal je snel veel verantwoordelijkheid krijgen, leer je on the job, kan je meegroeien en bouwen aan de club; erg interessant toch? Het lastige hieraan is echter, hoe vind ik een kleiner, minder bekend bedrijf? En hoe weet ik of dat bij me past? Het antwoord hierop: dat weet je niet. In mijn optiek maakt je eerste baan dan ook niet uit: je moet leren werken! Er langzaamaan achter komen wat je leuk vindt, waar je goed in bent, wat je belangrijk vindt, en om de paar jaar jezelf deze vragen stellen (en actie ondernemen indien nodig).  

‘’Die ene perfecte baan bestaat niet, er zijn er veel meer.’’  

In mijn zoektocht naar mijn eigen ‘Covid-19 dagbesteding’ heb ik mijn persoonlijke interesse (het spreken van mensen en adviesgeven) kunnen combineren met de zoektocht naar een fundamenteel probleem: een ‘information gap’ voor starters. Daarbij heb ik veel mensen gerust kunnen stellen tijdens gesprekken, om het gevormde beeld van de eerste perfecte baan te relativeren. Die ene perfecte baan bestaat niet, er zijn er veel meer.  

Mocht je zelf dus behoefte hebben aan een authentiek en eerlijk gesprek, iemand die op persoonlijke wijze een spiegel voorhoudt, contact me gerust.  

07/20 9:55

Blog van Eric Joha

Wij spraken Eric Joha over ‘agile werken’, een manier van denken, werken en organiseren.

Meer info

05/20 15:12

Blog van Jasper Scholten

Jasper Scholten vertelt over veel gestelde vragen rondom de millenialthemathiek.

Meer info

01/23 14:38

Blog van Ruud Robeerst

Ruud Robeerst – Bedenker van het concept vertelt over de oprichting van Loyal Interim.

Meer info